Ako pri každom recepte tak aj pri tomto je najvhodnejšie začať tým, že si pripravíme potrebné suroviny aby sme vedeli či naozaj máme všetko a aby sme mohli bez akéhokoľvek problému začať s prípravou cesta a následne s pečením.

buchta

Začneme múkou, ktorá sa najlepšie hodí. Je to práve hladká múka, ktorú si pripravíme v množstve 250 gramov. O niečo menej budeme potrebovať kryštálového cukru – 140 gramov. Vezmeme si malú čajovú lyžičku a naplníme ju kypriacim práškom. Taktiež toľko budeme potrebovať vanilínového cukru. Zo sypkých surovín bude treba ešte práškový cukor na záverečné posypanie.

Okrem sypkých surovín budeme potrebovať taktiež biely jogurt – presnejšie 100 mililitrov. Vajíčka nesmú chýbať. Tie si pripravíme dve také väčšie. 140 gramov masla si najskôr rozpustíme a trošku si ešte pridáme aby nám zvýšilo aj na potretie. No a už nám chýba iba posledná ingrediencia a tou je práve džem. Ten by bol najvhodnejší práve malinový. Tým môžeme ukončiť prípravy a pustiť sa do miešania cesta.

těsto

Začať môžeme napríklad tým, že si maslom vymastíme jamky vo forme na mafiny alebo ak máte doma košíčky môžete ich použiť a uložiť ich namiesto masla do formy. V mise zamiešame múku spolu s kypriacim práškom a s kryštálovým cukrom. V druhej mise zasa zamiešame vajcia s jogurtom a vanilínovým cukrom.

Po tom ako obe zmesi riadne premiešame, prilejeme obsah druhej misy do prvej misy. Teda zmes z vajec do misy s múkou. Následne prilejeme ešte rozpustené maslo a celý obsah poriadne vymiešame až nám vznikne cesto.

Rúru vopred vyhrejeme podľa toho či pečieme s košíčkami alebo nie. Ak áno tak na maximálnu teplotu 180 stupňov a ak bez nich tak to môže byť pokojne aj 190 stupňov.

Jamky v plechu alebo košíčky vyplníme cestom približne do dvoch tretín. Do stredu každej jamky naplnenej cestom uložíme za malú lyžičku džemu a potom ho prikryjeme ostatným cestom.

pekáč

Ak máme hotovú túto časť tak vložíme plech do vyhriatej rúry a pečieme zhruba 15 až 20 minút. Keď už sú mafiny upečené, vyložíme ich z rúry a pár minút ich necháme chladnúť. Napokon ich vyberieme z jamôk a posypeme ich práškovým cukrom. A máme hotovo.

Výsledok bude zaručene perfektný a vy si môžete vychutnať fašiangovú dobrotu. A navyše veľmi pekne a voňavo budú dekorovať váš stôl.